Ingrediënten
(voor 2 personen)
- 1 knoflookteentje
- 300 g doperwten (uit de diepvries)
- 1 groentebouillonblokje of poeder
- 50 ml Griekse yoghurt
- 150 g gerookte zalm
- 1 handje verse dille
Recept
- Pel en pers de knoflook.
- Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak hierin de knoflook en doperwten 4-5 minuten.
- Los het groentebouillonblokje op in 500 milliliter water en schenk de bouillon in de pan.
- Laat de soep 15 minuten pruttelen.
- Voeg vervolgens de yoghurt en de helft van de dille toe.
- Roer goed door en pureer het geheel tot een gladde soep.
- Breng op smaak met een snuf peper en zout.
- Snijd de zalm in stukken en snijd rest van de dille fijn.
- Verdeel de soep over twee kommen en maak af met de zalm en de fijngesneden dille.

