Ga naar de inhoud

Erwtensoep met zalm en dille

Ingrediënten

(voor 2 personen)

  • 1 knoflookteentje 
  • 300 g doperwten (uit de diepvries)
  • 1 groentebouillonblokje of poeder
  • 50 ml Griekse yoghurt
  • 150 g gerookte zalm
  • 1 handje verse dille

Recept

  1. Pel en pers de knoflook.
  2. Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak hierin de knoflook en doperwten 4-5 minuten.
  3. Los het groentebouillonblokje op in 500 milliliter water en schenk de bouillon in de pan.
  4. Laat de soep 15 minuten pruttelen.
  5. Voeg vervolgens de yoghurt en de helft van de dille toe.
  6. Roer goed door en pureer het geheel tot een gladde soep.
  7. Breng op smaak met een snuf peper en zout.
  8. Snijd de zalm in stukken en snijd rest van de dille fijn.
  9. Verdeel de soep over twee kommen en maak af met de zalm en de fijngesneden dille.

Wij zien graag jouw creatie! Mocht je dit recept zelf proberen tag ons dan in jouw foto op Instagram via @thealpha_gym_ 💗